.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

dinsdag 17 december 2013

Europa: Islamitisch fundamentalisme is wijdverspreid


De meerderheid van moslims in Europa geloven dat de islamitische Sharia-wetgeving voorrang moet hebben boven de seculiere grondwetten en wetten van hun Europese gastlanden. Dit zegt een nieuwe studie die waarschuwt dat het islamitisch fundamentalisme wijdverbreid is en sterk stijgende is in West-Europa.
Het "Zes landen immigranten integratie vergelijkend onderzoek" is een vijfjarige studie over Marokkaanse en Turkse immigranten in Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland, Holland en Zweden en werd op 11 december gepubliceerd door de WZB Berlin Social Science Center, een van de grootste sociale wetenschappelijke onderzoeksinstituten in Europa.
Volgens de studie (Duits en Engels) die werd gefinancierd door de Duitse regering, zegt tweederde (65%) van de geïnterviewde moslims dat de islamitische Sharia-wetgeving belangrijker voor hen is dan de wetten van het land waarin zij wonen.
Driekwart (75%) van de respondenten houdt er de mening op na dat er slechts één legitieme interpretatie van de Koran is, die voor alle moslims gelden moet; en bijna 60% van de moslims gelooft dat hun gemeenschap moet terugkeren naar de "islamitische wortels".
Uit de enquête blijkt dat 44% van de geïnterviewde Marokkanen en Turken het eens zijn met alle drie van de bovenstaande instructies, waardoor ze "consistente fundamentalisten" zijn en fundamentalistische opvattingen hebben, die net zo wijdverspreid zijn onder de jongere moslims als onder oudere moslims.

klik HIER voor de rest van dit artikel door Soeren Kern | 16 december 2013


Geen opmerkingen: