.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zaterdag 3 januari 2015

Israël

Wat er ook gebeurd : Israël zou nooit verdwijnen  Israël is het enige land op de wereld dat nog geen enkele dag van vrede heeft beleefd sinds haar oprichting, ondanks dat zou Israël altijd Israël blijven en nooit worden verslagen.

Bekeken door een rationele, empirische en Europese bril moet Israël ondertussen allang van de kaart zijn geveegd.

Israël is het enige land op de wereld waar in de afgelopen zes maanden 50 dagen van daadwerkelijke oorlog zijn geweest en waar men het dagelijks heeft ervaren om met raket aanvallen te worden bestookt, de ontvoering en moord op drie studenten, het afslachten van vier rabbijnen, de poging tot moord op haar sociale activisten, de dagelijkse bijna terugkomende steekpartij en Molotovcocktail aanslagen in de steden en op haar wegen. De Israëli's zijn niet bang voor het gevaar
 ze proberen gewoon verder te leven en plezier te maken

  • Israël is het enige land ter wereld waarvan de water apparaten worden verwijderd uit westerse gebouwen en waarvan de Harvard Universiteit dineer diensten netjes de etiketten verwijderen van haar soda machines om deze te vervangen door etiketten van Amerikaanse makelij water machines. 
  • Israël is het enige land ter wereld dat zo weinig vrienden heeft en zo veel meer vijanden, zoveel   mensen die "eureka!" zouden schreeuwen en gaan juichen als Israël zou verdwijnen 
  • Israël is het enige land van de wereld dat vernietigd kan worden in één dag, tijdens een aanval kan slechts een kleine batterij van nucleaire raketten  het volledig land van de kaart vegen.
  • Israël is het enige land ter wereld zonder erkende grenzen.
  • Israël is het enige land ter wereld dat nog geen enkele dag van vrede heeft beleefd sinds haar oprichting. 
  • Israël is 's werelds enige land dat 1.000 kilometer belegerde en getto grenzen heeft. 
  • Israël is het 's werelds enige land omringd door gevaarlijk en kijkt als een tijdelijke stip op de kaart en een patch in de buurt van een woestijn. 
  • Israël is 's werelds enige land dat zich terugtrok uit het grondgebied dat het won in defensieve oorlogen ter bescherming van zich zelf. 
  • Israël is het 's werelds enige land dat honderden moordenaars vrij laat tijdens ruilingen om haar eigen soldaten weer vrij te krijgen uit handen van terroristen. 
  • Israël is enige land ter wereld wiens boeken, professoren, schrijvers en wetenschappers worden verboden, geboycot en verdreven van westerse universiteiten en bibliotheken. 


Het land is gewoon ideaal voor offensieven door de lange en absurde grenzen, het leeft in een eeuwige staat van beleg, omringd door gevaarlijke vijanden. De Israëli's zijn niet bang voor het gevaar en proberen gewoon verder te leven en plezier te maken. Het filharmonisch orkest speelt op een kibboets langs de Jordaans-Syrische grens, terwijl in Jeruzalem wedstrijden voor jonge filmmakers worden gehouden.

Een Franse journalist noemde de Israëli's een volk dat niet kan lachen, misschien heeft hij wel gelijk, wellicht komt dit door de beïnvloeding van een lange geschiedenis met het verleden en ook de meer recente Jodenvervolging,. Door de vele collectieve en persoonlijke tragedies die het fundament zijn van deze natie van vluchtelingen is Israël op het oog waarschijnlijk geen vrolijk land als geheel, maar is dit vreemd omringd door vijanden, de Israëli's tonen met feiten aan dat ze niet bang zijn voor de toekomst en deze ook niet somber in zien.

De Israëlische joden houden zich bezig met de lange termijn visie. Zo bouwen ze voor de toekomstige generaties aan een modern, sterk geïndustrialiseerd land, en hierdoor zijn ze dus wel kwetsbaarder. Met de verhouding van krachten in de regio zo onevenredig is het feit dat de staat Israël blijft bestaan een contradictie, of zo u wilt, een permanent wonder. Israël wordt ingeklemd tussen de zee en de vijf vijandige naties, tachtig keer groter en twintig keer meer bevolkt.

De geboorte, de overleving en de verwezenlijkingen van Israël zijn op zich al een grote overwinning. Israël is een staat opgebouwd uit het niets en men bouwde, verdedigde en ontwikkelde zich. Men bevocht en overwon obstakels die redelijkerwijs gezien onoverkomelijk zouden moeten zijn geweest. En Israël, de enige democratische natie geboren uit een religieus idee, gepromoot als een toevluchtsoord voor de vervolgden, zal een van de meest opwindende en opmerkelijke avonturen beleefd door de mensheid in onze geschiedenis blijven.

Dus ondanks alles, zal Israël niet vallen.  Na de eerste ballingschap in 586 voor Christus en de tweede ballingschap in 70 AD en 132 AD werden Joden verspreid over Mesopotamië en het Middellandse Zeegebied, Noord-en Oost-Europa , tot aan India en China.

De Holocaust stopte op gruwelijke wijze deze diaspora (verspreiding dan wel galoet) en maakte een einde aan dit edele Joodse avontuur.

In de vorige eeuw begonnen de Joden terug te keren naar hun land en herbouwde de derde Joodse gemenebest. Deze zal niet vallen. Deze kan niet vallen. Deze mag niet vallen. Joden zouden niet opnieuw overleven tijdens een andere ballingschap. En een wereld zonder Joden zou een betekenisloze wereld zijn.


Het volk van Israël zal leven.
Het Land van Israël zal gedijen.
Israël is hier en Israël gaat blijven.

Kolom geschreven door Giulio Meotti, een Italiaanse journalist, voor Arutz Sheva7
Gepubliceerd: dinsdag, december 30, 2014
Vertaling Bolo

Geen opmerkingen: