.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

dinsdag 29 oktober 2013

Protesterende Moslimbroeders maken mij trots op christendom

door Hala Naoum Néhmé voor Elsevier.nl
Veel Egyptische kerken zijn doelwit van geweld
Veel Egyptische kerken zijn doelwit van geweld - Foto: EPA
Tot vervelens toe verzekerden Nederlandse arabisten ons dat de Moslimbroeders geweld hadden afgezworen. Maar afgelopen zomer laaide de jacht op christenen in moslimlanden weer op. En de arabisten blijven stil.
Stelt u zich eens voor dat we in de nasleep van onze nationale discussie over racisme en Zwarte Piet in volle woede massaal naar wijken trekken waar veel zwarten wonen om hun bezittingen in brand te steken, opdat hun straten nog lang herinneren aan onze vergeldingsactie.
Dé zwarten moeten boeten voor het feit dat het Platform Slavernij VerledenNederland aan de schandpaal nagelt door het van racisme te betichten en zelfs de Verenigde Naties te vragen ons kinderfeest te onderzoeken.

Miss World

Hoe bizar zo'n gedachte-experiment ook lijkt, in sommige werelddelen kan het werkelijkheid zijn. Een misstap van een enkeling wordt ervaren als een misdaad van allen en leidt tot strafexpedities die weinig aan de verbeelding overlaten.
Christenen in de islamitische wereld kunnen hierover meepraten.
Neem de Nigeriaanse columniste die in 2002 in een krant, eigendom van een christelijke uitgever, schreef dat de dames van de Miss World-verkiezing wel eens in de smaak zouden kunnen vallen bij Mohammed.
Moslims, die de verkiezing van een christelijke morele decadentie vonden, waren furieus. Hun woedeaanvallen leidden tot tweehonderd doden en twaalfhonderd gewonden.
Verder lezen klik HIER

Geen opmerkingen: