.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

maandag 30 september 2013

De Oslo-akkoorden door Arafat en zijn bende aantoonbaar geschonden

Het is intussen twintig jaar geleden. De zon stond op 13 september 1993 stralend aan de hemel en de hele wereld was getuige van de ‘historische handdruk van Israëls premier Jitschak Rabin en terreurmiljardair Arafat, op het gazon voor het Witte Huis in Washington. Terwijl de hoogwaardigheidsbekleders uit de hele wereld een daverend applaus ten beste gaven en de televisiecamera’s hun signalen stuurden naar alle hoeken van de aarde, tekenden de Israëlische leiders en Arafat hun overeenkomst. ‘Wat een geweldige dag en wat een fantastische overeenkomst.’ De strijdbijl tussen Israël en Arafats bende voor eeuwig begraven.De wereld vond het allemaal prachtig en geloofde dat er nu echt iets zou veranderen. Arafat had in een persoonlijke brief immers bezworen dat de terreur tot het verleden zou behoren? Maar vanaf 1993 vonden er meer aanslagen tegen Israëli’s plaats dan ooit tevoren in Israel. Het fenomeen van de zelfmoordaanslag deed zijn intrede.
De schurk Arafat vermoorde hier al de droom van Oslo
Deze dag had het begin moeten zijn van een politiek proces dat het PLO-bewind autonomie en Israël vrede had moeten brengen. Maar hoe anders is dat gelopen. Praktisch alle belangrijke uitgangspunten van de Oslo-akkoorden zijn door Arafat en zijn bende aantoonbaar geschonden, terwijl Israël zich aantoonbaar wel aan de gemaakte afspraken heeft gehouden. Ook zijn opvolger Abu Mazen (Mahmoud Abbas) is onverminderd doorgegaan met het schenden van deze afspraken. Met dit akkoord heeft Arafat laten zien wat er allemaal bereikt kan worden met het sluiten van een nepvredesverdrag met Israël: algemene diplomatieke erkenning, miljarden dollars hulp, controle over Gaza en delen van Samaria en Judea, gebieden die door de Arafat werden omgetoverd tot één groot legerkamp.
De internationale euforie was zo groot dat de Nobelprijscommissie de massamoordenaar beloonde met de Nobelprijs voor de vrede, samen met Rabin en Simon Peres. De Oslo-akkoorden hebben een periode van door Arafat georkestreerd geweld en dood en verderf ingeluid. Arafat verklaarde openlijk dat hij de ‘vredesonderhandelingen’ gebruikte om Israël uiteindelijk te vernietigen. In plaats van terreur organisaties op te ruimen werd er aan een nog veel groter terreurnetwerk gebouwd en een leger vanwandelende zelfmoordbommen. Zo gaf hij onder meer de terreurbeweging Hamas de opdracht tot het uitvoeren van een aantal wat hij ‘militaire operaties’ noemde in het hart van de Joodse staat.

Klik op onderstaande link om het vervolg te lezen op Artikel7
De Oslo-akkoorden door Arafat en zijn bende aantoonbaar geschonden - Artikel7

Geen opmerkingen: