.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zaterdag 21 september 2013

MULTICUL : U STOND ERBIJ EN U KEEK ERNAAR

Immigratie was geen natuurramp maar een soort staatsdiscipline opgestart door links-intellectuele denkers: de instroom is een cultuurverrijking. Voor die tijd, niet zo lang na de Tweede Wereldoorlog, was de politiek sterk voor emigratie van Nederlanders naar de andere kant van de aardbol. Minstens 500.000 Nederlanders vertrokken naar vreemde werelddelen.
Het lijkt een volstrekt raadsel hoe de politiek 100% dus 180 graden van koers kon veranderen in een oogwenk van zo'n tien jaar.
Na de wederopbouw, onder het economische wonder van de jaren 60, schreeuwden werkgevers om arbeidskrachten terwijl de arbeidsvoorwaarden en lonen werden opgeschroefd.
Maar in Noord-Afrika en Oost-Turkije stonden massa's te popelen voor kansen. Daarop kwamen duizenden gastarbeiders hierheen op een contract met een terugreisverplichting voor als ze waren uitgewerkt.

En nu komt het, die mensen bleven hangen toen duidelijk werd dat de textielindustrie, bulkscheepsbouw en steenkoolwinning niet meer winstgevend te krijgen waren, ook niet met goedkopere gastarbeiders. En toen bleek hoe laf de politiek was, is en zonder crisismanager waarschijnlijk zal blijven. Niemand durfde openlijk de gastarbeiders die niet terug gingen de wacht aan te zeggen; men ging juist uitkeringen verstrekken.
Joop den Uijl liet familiehereniging toe en toen was het hek van de dam. Bij honderdduizenden kwamen ze binnen, berooid, analfabeet, geen werk, geen vooruitzichten en streken neer in de armere buurten van de steden waar de blanke bevolking begon te vluchten.

Druk HIER om de rest van het artikel te lezen

 

WebsiteGeneraal P PardonGeen opmerkingen: