.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

donderdag 10 april 2014

Moord om kruisje!

Christin vermoord wegens kruisje in autoOmdat zij een kruisje aan haar achteruitkijkspiegel had hangen is de Koptische christin Mary Sameh George (25) in Caïro uit haar auto gesleurd en doodgestoken door aanhangers van de Moslim Brotherhood. Die hebben volgens vrienden van haar het kruisje zien hangen. Op de polite is druk uitgeoefend om snel een onderzoek in te strellen naar de moordpartij. 

"Mary stopte haar wagen en parkeerde die voor de Sun Privé School, bij de Maagd Maria en Aartsengel Michael kerk”,  zegt een getuige die het allemaal zag vanuit zijn flat. "De Moslim Brotherhood aanhangers zagen het hangende kruisje in haar wagen en herkenden dat zij een christin was. Daarom vielen zij haar aan.”

Het staat in een door International Christian Concern (ICC) gepubliceerde verklaring. George werd vermoord in een voorstad van Cairo, waar zij vaak voedsel en medicijnen aan oudere christenen en moslims afleverde, na haar werk bij een plaatselijk communicatiebureau, zeggen christenen. 

Familie-advocaat George Farid zei dat verwanten van de vrouw een aanklacht bij de politie hebben ingediend, maar dat niemand voor de moord is aangehouden. Hij gaf aan dat veiligheidstroepen degenen die verantwoordelijk zijn voor de moord moeten vervolgen, al zal dat het verlies voor haar familie en vrienden niet wegnemen. Tot de slachtoffers van vorige week behoorde ook journaliste Mayada Ashraf (22). Zij werd neergeschoten toen zij slagpartijen tussen veiligheidstroepen en demonstranten van de Muslim Brotherhood versloeg in hetzelfde gebied. Behalve de twee jonge vrouwen werden minstens twee andere mensen door geweld gedood, zegt het Ministerie van Binnenlandse Zaken van Egypte.

Artikel overgenomen van UITDAGING online

Geen opmerkingen: