.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

donderdag 11 december 2014

Het verkeerde kleurtje?Reeds vergeten? : Kelly Thomas


Zo zou je eigenlijk niet moeten denken, maar het is wel begrijpelijk.

Thomas was een ongewapende geestelijk zieke dakloze man uit Zuid-Californië, die werd tasered, doodgeknuppeld en doodgeslagen in Fullerton door drie agenten in juli 2011.
Thomas 'gezicht werd tot pulp geslagen  en, na het verlies van het vermogen om normaal te kunnen ademen overleed hij later in een ziekenhuis aan hersenletsel.
Video van dit vreselijke incident, waaronder Thomas 'geschreeuw en zijn kreten van "Papa! Papa "- is opgenomen op beveiligingscamera's en er was een klein protest na deze gebeurtenis tegen het gebruikte politiegeweld.
In tegenstelling tot het geval van Michael Brown in Ferguson, aanklagers brachten de politie van Fullerton voor het gerecht om deze ernstige beschuldigingen.
Maar afgelopen januari heeft een jury twee van hen vrijgesproken en de aanklachten tegen de derde politieman werden gedropt. En de media hype? Er gebeurde helemaal niets.
Er was geen 24/7 mediacircus. Geen "Papa! Papa! "T-shirts werden er gedrukt. Ook Al Sharpton is niet gekomen om de stad te overtuigen van het onrecht.
En er waren geen grote marsen zoals in Berkeley waar de andere nacht door de dood van sigaretten verkoper Eric Garner van Staten Island, NY om te protesteren
Waarom is er geen grote ophef ontstaan ​​om de onrecht te rechtvaardigen over dood van Thomas '?
Het stondt op videoband. Het was veel gewelddadiger dan de dood van Eric Garner's. Het was duidelijk niet een ongeval of voor een deel veroorzaakt door zijn gewicht of slechte lichamelijke gezondheid.
Thomas werd gedood door drie mannen die ofwel slechte agenten waren of slecht waren opgeleid, of waren ze beide?. 

Maar hij had gewoon de verkeerde kleur - wit.
Dat is de reden waarom er geen zielige commentaren van President Obama kwamen en geen openbare protesten van professionele voetbal of basketbal spelers toen de drie agenten die Thomas vermoord hebben er zonder problemen onderuit kwamen.
We hebben een serieuze rechtshandhaving probleem in Amerika, maar het gaat niet over rassen problematiek. Het gaat over slechte agenten en hoe we ons politiewerk systeem gebouwd hebben.
Niemand weet hoeveel mensen sterven door optreden van de politie ten onrechte elk jaar. De statistieken fuzzy vanwege problemen met onder-ReportNG, maar het aantal dat is genoemde zou ten minste 400 zijn.
De media - en de president - kiezen welke slachtoffers van de politie domheid of agressie ze willen benadrukken.
Het draait allemaal om de politiek - raciale politiek. En het is meestal ontworpen om de mythe te voeren dat flikken angst of haat tegen zwarte mannetjes hebben, of het devalueren van hun leven in vergelijking met blanken, en daarom hebben ze meer kans om dood geschoten te worden.
Maar het is mij duidelijk geworden dat het niet het racisme is dat het echte probleem vormt. Het is onze politie.
Veruit de meeste agenten zijn gewoon goed. Maar we hebben ook te veel slechte of domme agenten.
We hebben onze eisen verlaagd onze normen verlaagd en ingehuurde mensen die onder-gekwalificeerde of psychisch niet geschikt zijn voor agenten aangenomen.
Dan trainen we ze slecht, rusten hen uit met allerlei dodelijke wapens, geven ze te veel macht over ons leven en verontschuldigen hen wanneer ze slechte of domme dingen doen.
Alles wordt dan ook nog eens erger gemaakt door onze politici.
Beide partijen handelen naar allerlei domme of schadelijke wetten die flikken dan naar verwachting af moeten dwingen en moeten handhaven, wetten zoals die in New York tegen de verkoop van losse sigaretten die resulteerde in de dood van Garner's.
Wetgevers in New York hebben de belasting op sigaretten zo hoog opgekrikt dat ze een zwarte markt hebben gecreëerd en zo duwen ze onschadelijk ondernemende mensen zoals Garner in de handen van criminelen.
Zij zijn degenen die moeten vechten tegen criminele hebzucht en domheid.
Elke talkshow host in het land, waaronder ik, voorspelde een jaar geleden dat de invoering van exorbitante belastingen op sigaretten een bloeiende zwarte markt in New York zou creëren. De hoge prijs van een pakje sigaretten koste Garner zijn leven.
Het team van agenten dat Eric Garner heeft gedood had hun tijd niet moeten verspillen aan het lastig vallen van hem voor zijn kleine misdaad zonder slachtoffers.
Hij verdiende het niet om te sterven. Maar zijn dood, evenals de dood Kelly Thomas, had niets te maken met zijn huidskleur of afkomst. Het had alles te maken met een gebroken systeem van de politie dat hard moet worden aangepakt.

Making Sense door Michael Reagan 
vertaling door Bolo

Geen opmerkingen: