.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

vrijdag 14 maart 2014

Iraakse Vrouwen strijden voor vrijheid

Irak: Vrouwen demonstreren tegen invoering sharia


En ja dan moet je wel lef hebben om in een land als Irak als vrouw zijnde tegen de regering in te gaan,
het kan slechts een begin zijn, maar kan deze vonk uitgroeien tot een heuse vuurzee?

Op Internationale Vrouwendag raapte een ​​handjevol Irakezen vrouwen alle moed bij een en ging tegen de sharia protesteren, de sharia die binnen niet al te lange tijd dreigt te worden ingevoerd in Irak.
"De dag dat de sharia word ingevoerd is een rouwdag voor alle Iraakse vrouwen," riepen de demonstranten.
Dit omdat vanaf nu in de wet word vastgelegd dat meisje van negen jaar oud mogen (en vaak ook moeten) trouwen en de vader de volledige voogdij over de kinderen krijgt.
"Wij geloven dat dit een misdaad tegen de mensheid is", zei Hanaa Eduar, een prominente Iraakse mensen en vrouwen rechtenactivist, "het zou de meisjes hun recht ontnemen op een normale jeugd".

Sinds de val van Saddam Hussein in 2003, proberen de sjiitische volgelingen stap voor stap af te dwingen dat de sharia als de enige wetgeving in Irak gehandhaafd gaat worden..
De huidige Iraakse wet bevat ook de rechten van vrouwen in relatie tot het huwelijk, erfenis en voogdij, en was een van de meest geavanceerde in het Midden-Oosten. 
Voor de volgers van de koran is deze wet echter een doorn in het oog, want zij vinden dat de wetten aan hen op gedwongen volgens de sharia de enige wetten zijn die ze moeten en willen volgen.

Er wordt betoogd in de typische islamitische traditie, met verdraaiing van de feiten. 
Hussein al-Mura'abi een sjiitische politicus en leider van de Fadila zegt dat het gewoon "de kern van de vrijheid" is wanneer iedereen het recht heeft om die wet te volgen die zijn persoonlijke status aangeeft in overeenstemming met de instructies van zijn religie en leer, ofwel de sjiitische gelovige bepalen dat de sharia word ingevoerd en de rest moet maar gewoon volgen en dat is echt zo'n beetje het tegenovergestelde van vrijheid, althans voor degenen die niet willen leven volgens de wetten van de sharia.

Het wetsontwerp tegen de rechten van meisjes en vrouwen dat door minister van justitie Hassan al-Shimari, een lid van de sjiitische islamitische partij Fadila, is op 25 februari goedgekeurd door het kabinet en moet nu nog even worden beoordeeld door het Parlement. Het is echter zeer waarschijnlijk dat deze beslissing uit word gesteld tot na de nationale verkiezingen op 30 april om er op die manier voor te zorgen dat er niet te veel kritiek komt van de oppositie van secularisten.

Hoe dit gaat aflopen is eenvoudigweg niet te voorspellen, de Iraakse meisjes kunnen enkel en alleen maar hopen dat de vrouwen sterk genoeg blijken te zijn, dat er steeds meer van hen durven op te staan tegen de onderdrukking en dat er steeds meer echtgenoten op staan als echte mannen en hun vrouwen helpen met het vechten tegen de sharia om hun kleine kinderen en dan vooral de meisjes te beschermen tegen deze opgelegde islamitische wetgeving die kindermisbruik en vrouwenonderdrukking prolongeert en verheerlijkt.

En uiteraard wij, het vrije westen wij staan er erbij en kijken ernaar, we houden ons liever bezig met Rusland en de Krim, we schelden liever tegen Israël, onze medelanders vergelijken de enige Nederlandse politicus die gewoon openlijk aangeeft dat hij pal achter Israël en daarmee het Joodse volk staat uit voor Hitler en vervolgens gaan we weer verder met de orde van de dag.

De islam is een vreselijk gedachtegoed, uit naam van de islam worden vrouwen en kleine meisjes verkracht, vernedert en na gebruik weggeworpen of vermoord enkel en alleen daar dit de wil is van allah, hoe ziek kun je zijn wanneer je hier niet tegen wilt vechten als land?
Zijn wij als Nederland of nee als Europese Unie al zo gewend geraakt aan deze islamitische door de sharia vastgestelde wetten en regels dat wij dit maar gewoon moeten accepteren?

Des te meer ik hier over lees en des te meer ik moet denken aan de omstandigheden waarin deze vrouwen en meisjes moeten leven, des te feller ik hier in Nederland vecht voor die van mezelf en voor onze vrijheid die ik niet laat afpakken door niemand niet "wir haben es nicht gewusst" is de meest vreselijke uitspraak die een volk ooit heeft moeten uiten na de gruweldaden die er zijn aangedaan in opdracht van hun leiders, 
Ik hoop dat wij deze opmerking in Nederland nooit hoeven te uiten, maar ik ben er bang voor aangezien vele van mijn landgenoten doof zijn voor de waarschuwingen die door mij en vele met mij reeds herhaaldelijk zijn geuit om de goedgelovigen wakker te schudden voor het te laat is.

met groet Bolo

Bronvermelding : http://www.pi-news.net


Geen opmerkingen: