.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 30 maart 2014

Vive la France....

Parijs: joodse docent afgetuigd en gemarkeerd 

met hakenkruis door drie Noord-Afrikanen

In Parijs is vorige week donderdag een 59-jarige joodse docent door drie Noord-Afrikanen afgetuigd en gemarkeerd met een hakenkruis.

Dat melden het Franse Bureau Nationale Waakzaamheid tegen Antisemitisme (BNVCA) en de Amerikaanse joodse krant The Algemeiner.

De mishandeling vond plaats dichtbij een joodse wijk in Parijs.

Hakenkruis
In een emotioneel interview (filmpje) met The Algemeiner vertelt de man, die een keppeltje droeg, hoe hij ’s avonds om tien uur op straat door drie Arabisch sprekende Noord-Afrikaanse “Maghreb mannen” werd achtervolgd, uitgescholden en in elkaar geslagen.

“Ze begonnen me uit te schelden: ‘vuile jood’, ‘dood aan de joden’, ‘hoerenjong’. Daarna sloegen ze me in elkaar. Ik werd geraakt in mijn gezicht en heb mijn neus gebroken. Toen een van hun iets uit zijn zak haalde, dacht ik dat het een mes was, maar het was een markeerstift. Dit is wat ze mij hebben aangedaan”, zegt het slachtoffer terwijl hij het hakenkruis op zijn borst toont.


Toen er omstanders op het tafereel afkwamen, vluchtten de aanvallers weg, volgens de joodse docent. “Ze schreeuwden: ‘we zijn nog niet klaar met je, we zullen terugkomen.”

Reactie burgemeester Parijs
De Franse politie onderzoekt de zaak, maar heeft vooralsnog niemand kunnen aanhouden voor de brute molestatie.

De burgemeester van Parijs, Bertrand Delanoë, heeft in een verklaring zijn afschuw uitgesproken over “deze daad van onbeschrijfelijke lafheid”.

Toenemend antisemitisme
Volgens diverse internationale media neemt het antisemitisme in Frankrijk toe. Vorige week werd in Parijs bij een synagoge een Israëlische man aangevallen met een stroomstootwapen. Een week daarvoor werd een Franse jood aangevallen in de metro.

In een wasserette in een buitenwijk van Lyon werd onlangs een joodse vrouw aangevallen door twee vrouwen van Arabische afkomst, die schreeuwden: ‘Vuile jood, ga naar je eigen land, Israël”.

Uit een EU-enquête van vorig jaar blijkt dat bijna dertig procent van de Franse joden antisemitische intimidatie meegemaakt heeft.

Algemeiner Video: Slachtoffer spreekt over gruwelijke antisemitische aanval in Parijs

De Algemeiner heeft foto's en beelden van de nasleep van een gruwelijke antisemitische aanval die eind vorige week plaatsvond in Parijs, Frankrijk verworven 
Vastgelegd op de camera, een dag na de laffe aanval, verteld het slachtoffer - een 59-jarige joodse leraar geïdentificeerd als David - dat hij was aangevallen door drie Noord-Afrikaanse "Maghreb mannen" om 20 maart om 22 uurr na het verlaten van een koosjer restaurant in de Rue Manin, Parijs.
Toen hij op weg was naar een metrostation. "Ze begonnen me uit te schelden : 'vuile jood', 'dood aan de joden', 'zoon van Abraham' enz. 
Hiena begonnen ze me in elkaar te slaan, "zegt David in het filmpje voordat hij uitbarst in tranen. "Ik werd geraakt op mijn gezicht en ik heb mijn neus gebroken. Hierna pakte één van hen iets uit zijn zak, ik dacht dat het een mes was, maar het was een marker en dit is wat ze deden bij mij (hij toont zijn borst), een swastika en ze schreeuwden 'vuile Jood.' " David toont dan het nazi-symbool op zijn blote borst geschreven door de aanvallers. Zodra er andere mensen aan kwamen in de buurt van de mishandeling rende de laffe aanvallers weg (zoals het schijnbaar hoort en altijd gebeurd bij deze laffe islamitische honden mening van Bolo) echter schreeuwde ze slachtoffer nog wel even naar "we zijn nog niet klaar en we zullen dit later nog wel afmaken"

David, die een keppeltje droeg op het moment van de aanval, wordt nog steeds ondervraagd door de politie die verantwoordelijk is voor het onderzoek, maar de aanvallers zijn nog vrij, vertelde een bron aan  The Algemeiner . Er zijn op dit moment nog geen arrestaties verricht.

Rabbijn Levy Djian, uit  Parijs die leeft in New York, zei dat deze video bewijst dat de veiligheid van het Joodse volk in Frankrijk vandaag absoluut niet gegarandeerd kan worden

"Als een rabbi bij de Franse joodse gemeenschap in New York ben ik vaak gevraagd bij het helpen van studenten, jonge ondernemers en zelfs gezinnen om te immigreren naar de VS en Canada om daar veiliger te kunnen leven en vrijer te leven als joden, maar in het afgelopen jaar lijkt het aantal verzoeken zich te hebben vermenigvuldigd! "zei hij. "Nu begrijp ik nog beter waarom."

"Het gebeurde vlak bij de belangrijkste Joodse buurt van het 19e arrondissement van Parijs, waar ik ben opgegroeid. Vaak hebben mijn familie en vrienden die nog steeds in Frankrijk wonen de neiging om de opkomst van het antisemitisme en de bijbehorende risico's te negeren, maar deze recente video laat zien dat het echt is, "voegde hij eraan toe. "Het is de eerste keer dat we daadwerkelijk het verhaal te zien en horen krijgen het slachtoffer van een dergelijke brutale en duidelijke antisemitische aanval gepleegd door jonge ongeletterde moslims en het doet ons beseffen hoe het werkelijk is."

De aanval werd oorspronkelijk gemeld op zaterdag door de Joodse Telegraphic Agency.

De burgemeester van Parijs Bertrand Delanoë zei in een verklaring: "Deze daad getuigd van onbeschrijfelijke lafheid en is een verraad aan de stichting van de Republiek en de waarden van Parijs," aldus Paris '  Le Parisien .

De aanval vond plaats enkele dagen voor de lokale verkiezingen in Frankrijk op zondag dat een sterke stijging voor de nationalistische Front National partij zag. In een interview zondag vertelde Yonathan Arfi, vice-president van de joodse koepelorganisatie CRIF ( Conseil Représentatif des Institutions juives de France), aan  De Algemeiner dat er een groeiende trend in Frankrijk is, waarbij het politieke uiterst links verbindt met extreem-rechts over een gemeenschappelijke Joden haat..

"Het is zeer verontrustend voor ons wanneer antisemitisme het verband legt tussen extreem-links en extreem-rechts," zei hij,  verwijzend naar een belangrijke demonstratie in Parijs eerder dit jaar waar betogers scandeerden 'Jood, Frankrijk is niet voor jou. " Bij deze demonstratie waren mensen uit het extreemrechtse maar ook mensen van de extreme links dus moslim tak," aldus Arfi.

Antisemitische aanvallen in Frankrijk worden met enige regelmaat gemeld.  Eerder deze maand melde Israël Ma'ariv dat een jonge joodse vrouw werd aangevallen in een wasserette in een buitenwijk van Lyon door een moeder en dochter van Arabische afkomst die schreeuwde: "Vuile Jood, ga naar huis naar uw land, Israël. "Vorige week, werd een Israëlische man aangevallen met een stengun buiten een synagoge en een week daarvoor werd een Franse Jood aangevallen in de metro.

De tweede herdenkingsdag van de beruchte Toulouse aanval op een Franse joodse school werd onlangs herdacht, vier mensen, waaronder drie kinderen werden door deze islamitische aanval vermoord.
De maatregel die hiervoor in het leven werd geroepen is al even vernederend als bovenstaande laffe aanval in Parijs, Joodse studenten krijgen het advies om zonder keppeltje naar school te gaan en deze pas binnen op te zetten om zich te beschermen tegen racistische antisemitische acties, goed voorbeeld doet volgen en ook in ook in Brussel krijgen Joodse studenten de raad om niet met een keppel op naar school te komen.

Met groet Bolo

Bronvermelding
Bovenste deel artikel is volledig overgenomen uit Het Katholiek Nieuwsblad. 
Gedeelte onder youtube filmpje is vertaling vanuit The Algemeiner
foto's antisemitische aanval slachtoffer David. komen van David.
Youtube filmpje via The Algemeiner
Origineel artikel Shiryn Ghermezian


Een reactie posten