.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

vrijdag 6 mei 2016

Vandaag herdenken wij de laffe moord op Pim Fortuyn

Opdat wij niet vergeten

Is de laffe moordaanslag op Pim Fortuyn, juist op de dag nadat wij de bevrijding van Nederland vierde niet enkel gruwelijk maar ook symbolisch gezien een enorme klap voor onze vrijheid geweest?

NOS Journaal 6 mei 2002: aanslag Pim Fortuyn

Zijn moordenaar Volkert van der Graaf werd op 2 mei 2014 vrijgelaten door Fred Teeven die van mening was dat er geen enkele reden was om deze moordenaar van een politieke held nog langer vast te houden. Volgens Teeven en zijn zooitje ongeschikte medewerkers was het uitzitten van 67% van zijn straf ruim voldoende voor de laffe moordenaar van Pim Fortuyn. Wellicht was Teeven deze moordenaar zelfs wel een beetje dankbaar aangezien hij anders nu papier had kunnen prikken of blad had kunnen opruimen bij de plantsoenendienst aangezien er in een regering met Pim Fortuyn geen plaats zou zijn geweest voor omhoog gevallen liberalen zonder enige vorm van kwaliteit om een land mede te regeren.
1
“Als mij iets overkomt, en ik ben blij dat u mij de gelegenheid geeft om het zeggen, dan zijn ZIJ medeverantwoordelijk. Ze hebben dan misschien niet de trekker overgehaald, maar ZIJ hebben het klimaat geschapen. Dit moet ophouden! Het demoniseren moet stoppen!”
(Pim Fortuyn in de uitzending van Robert Jenssen)
Vandaag herdenken wij niet enkel de moord op Pim Fortuyn, maar herdenken wij vooral het gedachtegoed van Pim Fortuyn, zijn vooruitziende blik, de eerste politieker, na Hans Janmaat,  die ons openlijk de ogen deed openen en het pad plaveiden voor Geert Wilders vandaag de dag.
Pim Fortuyn een held veel te vroeg weggetrokken uit zijn aardse bestaan, hij was nog niet klaar, nee nog lang niet klaar en moest nog ze veel doen om ons te helpen.
Wij zullen dit nooit vergeten.

Pim Fortuyn Ik kom er aan

Bolo

1

Geen opmerkingen: