.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 19 april 2015

Genocide? nee man is een Turkse volkssport


Volgens Ban Ki-moon van de United Nations mag de moord op ruim 1,5 miljoen Armeniërs, dit jaar precies 100 jaar geleden, geen genocide worden genoemd


VN: Slachting van 1,5 miljoen Armeniërs is geen genocide


Secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon verwierp de paus categorisering van het slachten van 1,5 miljoen Armeniërs tijdens de Eerste Wereldoorlog als genocide.


VN secretaris-generaal Ban Ki-moon zei dat het afslachten van 1,5 miljoen Armeniërs tijdens de Eerste Wereldoorlog geen genocide was, maar eerder wat "wreedheden". Dit melde  het vreselijk griezelig mannetje als als reactie op een verklaring van Jorge Mario Bergoglio wie? oké beter bekend als Paus Franciscus , die de Armeense genocide de eerste genocide van de 20e eeuw noemde.

24 april 2015 is het exact 100 jaar geleden dat de Armeense genocide begon. Op die datum, pakte het Turks Ottomaanse Rijk ongeveer 250 Armeense leiders en intellectuelen op die ze beschuldigde van het ondersteunen van de Russische vijand in de Eerste Wereldoorlog De Turkse Ottomanen vermoorde de Armeense mannen van militaire leeftijd en stuurde de ouderen, vrouwen en kinderen op dodenmarsen door de Syrische woestijn. Geleerden schatten dat er tussen de 1.000.000 en 1.500.000 Armeniërs zijn omgekomen tijdens deze verschrikkingen.

De term "genocide" werd in 1943 bedacht door Raphael Lemkin, een Joodse vluchteling uit Polen, pnder andere om de ervaring van de Armeniërs te beschrijven.

In de aanloop naar het feit dat deze gruwelijkheden 100 jaar geleden zijn aangevangen hield  paus Franciscus een speciale mis ter nagedachtenis van de slachtoffers, waarin hij aandacht schonk aan "drie massale en ongekende tragedies" van de afgelopen eeuw. "De eerste, die algemeen wordt beschouwd als de eerste genocide van de 20e eeuw, is de genocide tegen het Armeense volk," zei hij. "Bisschoppen en priesters, religieuze mannen en vrouwen, ouderen en zelfs weerloze kinderen en de zieken werden vermoord." De andere twee tragedies waren volgens de Paus de Holocaust  en de stalinistische massamoorden. Israël zal de Holocaust herdenken op Jom Hashoah, die woensdagavond begint.

Turkije heeft uiteraard furieus gereageerd op de verklaring van de Paus en de ambassadeur stond gelijk stampvoetend bij het Vaticaan op de stoep voor "overleg". De Turkse premier Ahmet Davutoglu zei dat "deze smarten slechts van een kant bekijken iets is dat de paus niet moet doen zeker niet met de autoriteit die hij bezit," terwijl de minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu het beschreef als "ver van de juridische en historische werkelijkheid." Ofwel de Turken ontkennen de Armeense genocide nog maar eens.

De VN heeft de verklaring van de paus tegengesproken,  de paus zijn beschrijving van de massamoord als genocide komt de VN nu eenmaal niet zo goed uit. VN-woordvoerder Stephane Dujarric vertelde verslaggevers dat Ban Ki-moon nota heeft genomen van de opmerkingen van de paus, maar is zich bewust van "de gevoeligheden met betrekking tot de karakterisering van wat er is gebeurd." Dujarric ziet niets in een op feite gebaseerd onderzoek naar de genocide, zo zegt hij: "Er zijn gesprekken geweest met de betrokken landen en gemeenschappen en ik denk dat het belangrijk is dat deze besprekingen voort worden gezet. " "De VN gaat uit van de kracht van de internationale gemeenschap om dergelijke wreedheden in de toekomst te voorkomen", voegde hij eraan toe.

Het officiële standpunt van de staat Israël in deze is neutraal reageren en de Armeense genocide niet erkennen en niet ontkennen dit in het licht van gevoelige betrekkingen met Turkije en Azerbeidzjan Deze beslissing is voer voor veel discussie in Israël, met inbegrip van de veroordeling door president Reuven Rivlin hierover.

Artikel vrij vertaald door Bolo  en afkomsig van World Israël Nieuws 

bijlage : The Century Of Genocide Denial Tearing Turkey Apart (via E.J.Bron)


Geen opmerkingen: