.

.
Volg mij ook op TWITTER klik hiervoor op de foto

zondag 5 oktober 2014

Vrede? nee echt nooit!

Palestijnen : 

"Wij haten jullie, zelfs wanneer jullie ons steunen"


De laatste twee incidenten bewijzen nog maar weer eens dat vrede onmogelijk is, tenzij de Palestijnen stoppen met het aanzetten tot haat van hun volk tegen Israël en de Joden. Het resultaat van meer dan twee decennia van voortdurende haat zaaien onder de eigen bevolking is het feit dat veel Palestijnen en Arabieren niet langer onderscheid kunnen of willen maken tussen degenen die hen steunen en wie er tegen hen zijn. Vanwege de indoctrinatie beschouwd een groeiend aantal mensen in de Arabische en islamitische landen alle Israëli's als "kolonisten".

Twee incidenten die de afgelopen dagen hebben plaatsgevonden op de universiteit campussen in de Westelijke Jordaanoever laten ons nog maar weer eens zien dat sommige Palestijnen er totaal geen probleem mee hebben om onschuldige aan te vallen, zelfs degenen die hen steunen en proberen hen te helpen worden gewoon bedreigd.

Het is zeer zeker niet de eerste keer dat de Palestijnen hun ondankbaarheid en vijandigheid tonen tegen juist degenen die moeite doen om hen te helpen en voor hen opkomen. Uiteraard is het vijandig gedrag van de Palestijnen volledig onlogisch, iedereen over een kam scheren en eenvoudigweg niet willen zien wie er voor of tegen je is en waarom moeten de Palestijnen altijd maar weer op een rationele manier handelen in overeenstemming met hun eigen belangen?

In de afgelopen twee decennia werden de Palestijnen, zoals de meeste Arabieren, onderworpen aan een grootschalige campagne van opruiing tegen Israël en de VS. Dit is een campagne die via de media, met name de Arabische en islamitische tv-stations, internet, moskeeën en de retoriek van leiders en politici wordt gevoerd. Uiteraard verkondigt men in Europa en zeer zeker ook bij de Nederlandse staatsomroep en middels niet nadenkende veelal linkse Nederlandse politici het anti Israël gedachtegoed, waardoor er ook in Nederland nog steeds figuren rondlopen die gehersenspoeld zijn en het volledig eens zijn met de Palestijnse vijandigheden tegen Israël en de westerse wereld. Het gevolg van deze constante aanzetting tot haat is het feit dat sommige Palestijnen en Arabieren niet meer in staat blijken te zijn om nog onderscheid te kunnen maken tussen degenen die hen steunen en de mensen die daadwerkelijk tegen hen zijn.

Wanneer je herhaaldelijk wordt verteld dat alle Israëli's slecht zijn, kun je niet het verschil tussen een linkse en een rechtse Israëlische zien. Je wordt geleerd, van kinds af aan, dat Joden "bezetters" zijn die het land van Palestina, volgens eigen zeggen, de rechtmatige eigenaren hebben "gestolen". Je wordt ook geleerd dat alle Joden (met inbegrip van onschuldige burgers) legitieme vijandelijke doelen zijn, omdat ze ofwel dienen in het leger of te identificeren zijn met de zionistische beweging.

Vanwege de indoctrinatie beschouwd een groeiend aantal mensen in de Arabische en islamitische landen alle Israëli's als "kolonisten" of als "bezetters". Palestijnse woordvoerders die verschillende groepen vertegenwoordigen, waaronder hamas en Fatah, verwijzen vaak naar Israëlische steden (binnen Israël zelf) als "nederzettingen". Tijdens de laatste confrontatie tussen Hamas en Israël deed de Palestijnse media regelmatig verslag van raketten die werden afgevuurd op de "nederzettingen" van Ashkelon, Ashdod of Ramat Gan.

Terug naar de campus incidenten en het verdere bewijs dat de radicalisering onder de Palestijnen steeds maar weer verder toeneemt.

In Nablus, de grootste Palestijnse stad, breken studenten rellen uit als protest tegen een bezoek aan de campus van de Amerikaanse consulaire ambtenaren. Volgens Palestijnse bronnen kwamen de ambtenaren naar de campus van de An-Najah Universiteit als onderdeel van de voortdurende inspanningen om de educatieve en culturele activiteiten aldaar te ondersteunen.Tientallen studenten brulde anti-Amerikaanse slogans en omsingelde een van de Amerikaanse auto in een poging om te voorkomen dat de inzittende de gebouwen van de universiteit zouden kunnen betreden. Ooggetuigen zeiden dat de campus veiligheidsdienst buitensporig geweld gebruikte om de demonstranten uiteen te drijven. Een student, Mohamed Abu Awwad, werd later opgenomen in het ziekenhuis met een gebroken arm.

De rellen die uitbraken bij de Palestijnse universiteit heeft veel studenten en uiteraard ook weer de mensenrechtenactivisten woedend gemaakt. "Het universiteitsbestuur heeft niet het recht om een ​​beschaafd en democratisch protest uiteen te drijven en het recht om deelnemers van het protest in elkaar te slaan en te mishandelen", zegt Mohamed Dweikat, een politieke activist van Nablus.

Hazem Abu Hilal, een mensenrechtenactivist, zegt dat het probleem niet lag bij de aanval op het protest, maar dat de universiteit het protest op de campus had verboden. "Universiteiten zijn verondersteld om te dienen als een podium voor de vrijheid van meningsuiting," zei hij.

Maar dit incident ging totaal niet over de vrijheid van meningsuiting, iets dat in islamitische landen toch al een zeer dubieus begrip is, nee het ging over extremisme en haat tegen de VS. De demonstranten wilden niet dat Amerikaanse functionarissen op hun campus kwamen, want ze stelde, "de VS steunt Israël." De acties van de studenten werden ook meer het protesteren tegen de (volgens hen) Amerikaanse steun voor Israël tijdens Operation Protective Edg.

Deze studenten hebben te horen gekregen dat de VS een vijand is, omdat het financieel en militair Israël steunt. Het maakt niet uit of de ambtenaren van de VS naar Nablus kwamen om de Palestijnen te helpen. Ze werden aangevallen omdat zij een land vertegenwoordigen dat wordt gezien door veel Arabieren en moslims als vijand vanwege haar steun voor het recht van Israël om te mogen bestaan.Het tweede incident weerspiegelt ook intolerantie en tot op zekere hoogte vijandigheid in de richting van Israëli's die al lange tijd opkomen voor de belangen van de Palestijnen.

Het incident, waarop zelfs geschokt is gereageerd door sommige Palestijnen, impliceert een Israëlische journalist van Ha'aretz die werd weg getrapt van een conferentie op de Bir Zeit Universiteit in de buurt van Ramallah. Dat de journalist, Amira Hass, al decennia lang bekend staat van het enkel en alleen maar positief berichten over en het steeds maar weer opnemen voor de Palestijnen heeft totaal geen indruk gemaakt op haar Palestijnse "vrienden", die eiste dat ze de campus meteen zou verlaten. De journalist werd verdreven van de universiteit niet omwille van haar geschriften - die zeer ondersteunend van de Palestijnen zijn - maar omdat ze een Israëlische en een Jood is. Het verbod van de universiteit is niet van toepassing op de Israëlische Arabieren.

Ze werd uitgewezen omdat haar aanwezigheid op de campus in strijd was met de voorschriften van de "anti-normalisatie" beweging op de Westelijke Jordaanoever, die alle vormen van contact tussen Palestijnen en Israëli's verbiedt, ook al is het een voetbalwedstrijd waarbij kinderen betrokken zijn.

Eerder dit jaar werd een Israëlische journalist, Avi Issacharoff, bijna gelyncht door de Palestijnen als hij toevallig uitkomt bij een gevecht tussen stenengooiers en Israëlische soldaten in de buurt van Ramallah. Hij werd ook niet aangevallen omwille van zijn geschriften, maar ook omdat hij een Israëlische jood is die zich toevallig op de verkeerde plaats bevond.

Deze twee incidenten bewijzen nog maar weer eens dat vrede onmogelijk is, tenzij de Palestijnen stoppen met het aanzetten tot haat van hun volk tegen Israël en de Joden. Ironisch genoeg steunt de Palestijnse Autoriteit, die zich bezighoudt met de dagelijkse contacten met Israël, publiekelijk de anti-Israëlische boycot en campagnes.

Als degenen die de Palestijnen steunen niet langer veilig een bezoek aan Palestijnse universiteiten en steden kunnen brengen moeten de Palestijnen zelf toch ook wel beseffen dat dit aanzetten tot haat er voor zorgt dat ze zelfs hun beste vrienden en bondgenoten gaan verliezen.
De vraag waarom je hierover nooit iets leest of hoort bij de staatsomroep zou wel net zo'n domme vraag zijn als de vraag of het ooit nog eens echt vrede zou gaan zijn tussen het vrije volk van Israëli en het onder het juk van hamas en de islam gebukt gaande Palestijnse volk.

met groet Bolo

vrije vertaling aan de hand van artikel Gatestone Institute

Geen opmerkingen: