zondag 3 augustus 2014

Ik boycot Aldi

Duitse supermarktketen Aldi 

"boycot Israëlische producten in Nederland"



De Nederland tak van de Duitse supermarktketen Aldi is begonnen met het boycotten van producten uit de Israëlische nederzettingen in een poging om controverse in de verkoop te voorkomen.



Controverse in de verkoop voorkomen wil overigens niets meer of minder zeggen als, "Wij bukken voor de islam en de islamitische klanten aangezien wij daar zeer veel aan verkopen lijkt het ons beter om Israël aan te pakken, aangezien deze islamieten en het meelopende domme linkse Nederlandse volk dit als zeer positief zullen gaan beleven en om die reden bukken wij als supermarkt keten met veel plezier voor allah en laten we ons palen door de islam", aldus een wel eerlijke woordvoerder van de Aldi, nee helaas, maar een eerlijke woordvoerder van de Aldi had dit wel moeten zeggen wanneer hij echt eerlijk was.


Volgens een verklaring vrijgegeven door een woordvoerder van de Aldi keten op 22 juli, is het besluit om de goederen uit de nederzettingen te boycotten toegepast op de door Syrië bezette Golan Hoogvlakte, de Westelijke Jordaanoever en Oost-al-Quds (Jeruzalem). Eerder deze week, te lezen in een rapport gepubliceerd door het Amsterdamse Trouw, bleek dat twee grote supermarkten in Nederland, Hoogvliet en Jumbo, besloten om producten uit de Israëlische nederzettingen te boycotten. 
In mei heeft de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken middels een circulaire laten weten dat het beter voor retailers zou zijn om in dat geval de "Made in Israël "etiketten te vervangen door een etiket met daarop zoiets als " Product afkomstig van Israëlische nederzetting". 
Israël heeft in 1967 de Golan Heights toegevoegd aan haar grondgebied echter werd deze actie niet door de Verenigde Naties en de internationale gemeenschap erkend. 



Aangezien Israël zich moet beschermen tegen terreurorganisatie hamas, dat middels onderdrukking en door islamitische wetten getolereerd geweld tegen de inwoners van de palestijnse gebieden de burgers aldaar onder de hand weet te houden, bleek het nodig dat het regime in Tel Aviv de nederzettingen bleef uitbreiden, zodat daar nu reeds meer dan een half miljoen Israëli's wonen in meer dan 120 nederzettingen gebouwd sinds de Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden van de Westelijke Jordaanoever en Oost-al-Quds in 1967.
Deze nederzettingen worden als illegaal beschouwd door de internationale gemeenschap, omdat de gebieden werden ingenomen door Israël en worden dus volgens de Verdragen van Genève niet erkend. 

Feit dat Israël deze gebieden heeft omgebouwd van nutteloos land tot bloeiende (boeren) bedrijven en industrieel gebied dat vergeten we voor het gemak dan maar even, net zoals het feit dat Israël ruimte om zich heen nodig heeft om de laffe (zelfmoord) terroristen van hamas tijdig een halt toe te kunnen roepen moeten we voor het gemak gewoon maar even vergeten.

"Volgens de onderzoekers van Profundo besloot een aantal winkelketens enige tijd geleden al om af te zien van de verkoop van producten uit de genaamde bezette gebieden en vroeg zijn leveranciers om relevante garanties. Zo liet de HEMA in december 2012 weten dat Teperberg 1870, haar Israëlische leverancier van wijn en druiven, garandeert geen waar (meer) te leveren uit nederzettingen. De Nederlandse tak van Aldi-Nord meldde eind februari dat het zijn leveranciers mee had gedeeld niets meer te willen afnemen afkomstig uit de Israëlische nederzettingen in bezet gebied. Aan de hand van de zogenaamde Global GAP-gegevens (9) zou de supermarktketen kunnen nagaan welk boerenbedrijf een bepaald product heeft geleverd. In dezelfde maand liet Hoogviet supermarkten zich in soortgelijke termen uit tegenover Profund"

In het kort moet ik hieruit de conclusie trekken dat ik geen producten meer ga betrekken van Aldi, Jumbo, Hoogvliet en de Hema, in de wetenschap dat er zeer zeker nog meer bedrijven zijn alwaar ik beter niet meer kan komen aangezien ze over zijn gegaan tot het discrimineren van arbeiders uit Israël zonder er ook maar één moment aan te denken dat ze op deze manier juist de arbeiders van palestijnse afkomst het hardste raken aangezien deze veelal werkzaam zijn bij bedrijven binnen de "bezette" gebieden.

Wie hieronder middels de opmerkingen mijn lijstje nog wat wil uitbreiden ga je gang, vergeet daarbij de winkels in Duitsland ook niet, aangezien mijn boodschappen over het algemeen daar vandaan komen en ja de Aldi in Duitsland boycot ik ook.



met dank aan Willem Pontier, dankzij hem kwam ik bij dit artikel uit.
opzet en start artikel is afkomstig van PRESSTV en aangevuld met informatie van Supermacht

met groet Bolo

Geen opmerkingen:

Een reactie posten